Kjøpsbetingelser

1. Avtalen

Les alltid gjennom våre kjøpsbetingelser for netthandel hos Devitasmykkedesign.com.

Når du gjennomfører et kjøp aksepterer du våre kjøpsbetingelser og det inngås en bindende avtale mellom Devita Smykkedesign og deg som kunde. Merk at kjøpsbetingelsene kan endres, og bør derfor leses hver gang man gjennomfører et kjøp hos oss. Avtalen anses som gjort og er bindende for begge parter når kjøper sender ordren til Selger via betal-siden. 

Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil. Eksempelvis dersom et produkt ikke har noen pris. 

2. Partene

Selger:

Devita Smykkedesigns juridiske navn er Devita Holding AS,

Fysisk adresse og postadresse er Middagsfjellet 6, 8489 Nordmela.

Organisasjonsnummer og MVA nummer er 919 344 261 MVA. 

E-post adresser:

devita.magnetics@gmail.com

christinethomassen888@gmail.com

medman198@gmail.com

Kontaktpersoner:

Christine Thomassen +47 40404546

Paul Richard +47 41408926 

Kjøper:

Kjøper er den person som foretar bestillingen, og betegnes i den følgende som kjøper/kjøperen.

Selger kan ikke inngå avtaler med mindreårige uten foresattes godkjenning. Bindende kjøpsavtale kan kun inngås med personer over 15 år. Kredittkjøp kan kun gjennomføres med personer over 18 år.

 3. Kundeservice

Du er alltid velkommen til å kontakte vår oss på telefon eller e-post hvis du ønsker å spørre om noe, behøver hjelp eller ikke finner den informasjonen du ønsker. Du har alltid rett til å henvende deg til oss for å få hjelp i forbindelse med reklamasjoner, spørsmål om angrerett og annet som gjelder kjøp eller bestilling.  Henvendelser til oss på e-post som gjelder faktiske kjøp og bestillinger skal besvares innen 48 timer (virkedager) fra henvendelsen er mottatt. 

E-post adresser:

devita.magnetics@gmail.com

christinethomassen888@gmail.com

medman198@gmail.com

Kontaktpersoner:

Christine Thomassen +47 40404546

Paul Richard +47 41408926

Postadresse: 

Devita Holding AS, Middagsfjellet 6, 8489 Nordmela

4. Produkter, priser og totalkostnader

Alle priser som er oppgitt i nettbutikken er inkludert merverdiavgift. Totalprisen som oppgis ved kjøpsøyeblikket er inkludert fraktkostnader og merverdiavgift.  De enkelte elementene er spesifisert i kassen som produktkostnad, frakt og  merverdiavgift. Vi tar forbehold om prisendringer og prisfeil på produkter. Vi tar forbehold om feil i vår lagerbeholdning. Dersom vi mangler noen av varene du har bestilt, vil vi sende varene vi har på lager og kreditere manglende vare(r), eventuelt slette bestillingen hvis vi ikke kan levere noen av varene.

5. Betaling

Nettbutikken har betalingsløsning via Stripe Kortbetaling. Informasjon om Stripe finnes her. Alle betalinger er sikre og krypterte. Aksepterte betalinger er Visa, Mastercard, American Express og Apple Pay. 

 6. Frakt og leveringstid

Fraktkostnad beregnes med Bring sin Live fraktkalkulator. Standard fraktalternativer er
Pakke i postkassen (mindre pakker med maks vekt 5 kg. Pakker som er for store for postkassen hentes på postkontor eller post i butikk.)
Pakke levert hjem (pakker opp til 35 kg. Pakkene leveres på døren 8-17 eller 17-21 avhengig av postnummer.)
Pakke til hentested (pakker opptil 35 kg. Til valgfritt hentested.)
Pakke til bedrift (pakker opptil 35 kg. Personlig levering direkte på dør eller rampe.)
Andre fraktalternativer kan avtales ved behov. Henting kan velges i stedet for frakt. 
Vi bruker normalt 1-2 arbeidsdager på å pakke, ferdigstille ordre og levere til postgang. Pakker leveres via Posten/Bring. Leveringstid er normalt 1-5 virkedager for pakker overalt i Norge. Du vil motta et sporingsnummer på e-post når pakken din er sendt fra oss. Denne kan du bruke til å spore pakken din inne på https://www.posten.no/

Det er viktig at kjøper oppgir korrekt leveringsadresse slik at det ikke oppstår feil eller forsinkelser med levering.

Kunden skal i kjøpsøyeblikket informeres om leveringstid fra bestilling er registrert. Dette vises under fraktmetodene på Fraktsiden. Om varen ikke blir levert innen avtalt tid, skal kjøper uten opphold informeres om årsaken til forsinkelsen og ny leveringstid.

Posten/Brings standard leveringstider er oppgitt i virkedager for de tilgjengelige fraktalternativene under Fraktmetode på Frakt-siden ved utsjekking, Vi tar forbehold om forsinkelser hos oss eller Posten/Bring dersom det er stor pågang eller uventede hendelser.

Varen skal leveres uten unødig opphold og senest innen 30 dager etter kjøpet, hvis ikke noe annet er avtalt. Dersom din bestilling ikke har blitt levert innen den tid, har du som kunde rett til å heve kjøpet uten noen kostnad, dersom ikke annet er avtalt. 

7. Angrerett og bytterett

Som forbruker har du 14 dagers angrerett fra du tok imot varen (angrefristen). Du må meddele oss om at du vil angre kjøpet via e-post eller post innen 14 dager regnet fra det tidspunkt du mottok varen. Meldingen skal klart og tydelig angi hvilket kjøp det dreier seg om og at du vil angre kjøpet. Angrerettskjema sendes til deg sammen med varen. Du kan også laste ned Angreskjema som pdf her. Angrerettskjema kan enten sendes som vedlegg til e-posten eller sendes sammen med varen når du returnere den. 

Hvis du ønsker det kan du alltid bytte en vare du har kjøpt i vår nettbutikk. Du har åpent kjøp / bytterett i 14 dager når du kjøper noe hos oss. Vil du levere tilbake eller bytte varen din skal du meddele dette via e-post eller post innen 14 dager regnet fra det tidspunkt du mottok varen.

Når vi har mottatt melding om angret kjøp eller bytte, sender vi deg en retur-etikett for ordren.

Våre fullstendige kontaktopplysninger finner du over under  punkt 3. Kundeservice.

Fest retur-etiketten utenpå pakken og send varen tilbake innen 14 dager fra du har meddelt oss at du ønsker å angre kjøpet eller bytte varen. Kjøperen må selv betale frakt for retur av varen. Varen sendes tilbake til selgeren i originalemballasjen. Du er ansvarlig for trygg retur. Pakk varen godt og ta vare på kvittering for frakt. 

Varen må leveres tilbake til selgeren i samme stand og mengde som den var i da kjøperen mottok den. Du kan åpne emballasjen og undersøke varen. Hvis du gjør for omfattende undersøkelser, eller varen blir skadet eller brukt i angrerettsperioden, kan du risikere at du ikke kan få tilbakebetalt hele beløpet. Det vil da bli foretatt et fradrag i kjøpesummen tilsvarende verdireduksjonen.

Dersom kunden avbestiller varen før varen er levert, kan selger ikke kreve betaling. Selger skal da snarest tilbakeføre hele kjøpesummen. 

Ved heving av kjøp og benyttelse av angrefrist, refunderer vi hele kjøpesummen og frakten innen 14 dager etter at vi har mottatt og behandlet din retur. Tilbakebetaling skjer med den betalingsmetoden du brukte ved kjøpet.

Returadresse:
Devita Holding AS
Middagsfjellet 6
8489 Nordmela

Disse retningslinjene er i samsvar med Angrerettloven.

 8. Reklamasjon

Kjøper har rett til å reklamere (klage) på en vare  om varen ikke har de egenskaper som er avtalt eller ikke holder alminnelig god stand, samt ellers er i strid med norsk lov. Har varen en mangel eller fabrikasjonsfeil, eller du har ikke fått det du har betalt for (delvis levert ordre, feil vare, ikke levert ordre innen rimelig leveringstid) skal selgeren ordne opp. 

Klagen skal være skriftlig og sendes på e-post eller pr brev til selger. Se punkt 3 Kundeservice for e-postadresser og brevpostadresse. Send med kvittering sammen med annen dokumentasjon som bilde av feilen. Da reduserer du misforståelsene, og du kan senere bevise at du klaget tidsnok. Bruk gjerne Forbrukerrådets klagebrev som det er link til her.

Så snart selger har vurdert klagen din og det er slått fast at mangelen eller feilen er selgerens ansvar, skal selger tilby reparasjon eller ny vare. Det skal du få innen rimelig tid. Det skal ikke være til vesentlig ulempe for deg, og selger kan normalt ikke forsøke å reparere den samme feilen mer enn to ganger.

Klarer ikke selgeren å reparere eller å gi deg en ny vare, kan du få et prisavslag eller pengene tilbake.

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe i vår nettbutikk. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år.

Hvis du kjente til feilen, eller den skyldes noe du har gjort, eller et uhell, må du ta regningen selv.

9. Personvern 

For at du skal kjøpe våre varer eller kontakte oss for informasjon, må vi samle inn og behandle dine personopplysninger. Vi samler inn og behandler navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingsdetaljer (informasjon om varen er betalt) for å gjennomføre salget og levere varene til deg samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. Vi oppbevarer også opplysninger om dine kjøp (bestillingshistorikk).

Vi oppbevarer ikke betalingskortopplysninger hos oss, men hos vår betalingspartner Stripe. 

Ønsker du at vi sletter dine personopplysninger fra ordrer etter at varene er mottatt, kan du kontakte oss via Kundeservice. 

Vi bruker informasjonskapsler og liknende teknologier for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet. Vi ber våre kunder om samtykke til å bruke informasjonskapsler og behandle deres opplysninger, som påkrevd av EUs ePrivacy-direktivet og EUs personvernforordningPersonopplysningene oppbevares sikkert i vår nettbutikk-konto på Shopifys server. EUs ePrivacy-direktivet og EUs personvernforordning er bygget inn i Shopifys plattform. 

Disse kjøpsbetingelsene er i samsvar med Forbrukerkjøpsloven.